Biskopen i bråk med Sverigedemokrater

Biskop Lennart Koskinen hamnade i bråk med Sverigedemokrater i går eftermiddag.
Tumult uppstod och Säpo fick ge emellan och lugna ner biskopen.

6 juli 2010 04:00

Slet ner biskopen
Det var strax efter klockan 13 i går eftermiddag som Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder precis inlett en debatt med kristdemokraten Rolf Tufvesson som biskop Lennart Koskinen passerade debatten.
Debatten hölls bara ett par meter från Svenska kyrkans tält på hamnplan. Lennart Koskinen kände sig så pass provocerad att han reagerade med att gå upp på podiet.

"Intrång"
Det i sin tur ledde till att Sverigedemokraternas anhängare sprang upp på scenen och slet ner Lennart Koskinen. Säkerhetspolisen fick gå fram till Lennart Koskinen och tillsammans med polisen förklara för honom att Sverigedemokraterna hade all rätt att stå och debattera just på den platsen. Fast det köper inte Lennart Koskinen. Han anser att Sverigedemokraterna i stort sett gjorde intrång på kyrkans mark, eftersom Svenska kyrkan har tillstånd att stå med sitt tält just där de gör.
- När Sverigedemokraterna som står för ett helt annat budskap än Svenska kyrkan ställer sig två meter framför vårt tält så har vi inte möjlighet att visa vårt budskap. Ur deras högtalare lät det högt om deras vidriga budskap, säger Lennart Koskinen.
- Många som gick förbi måste ha trott att det var kyrkan som stod för detta. Det var det inte.
Fast Sverigedemokraterna hade all rätt att stå där de gjorde. Enligt polisen har de sökt och fått tillstånd att stå exakt där de var.
I en kommentar säger polisen att det kanske var "olyckligt att placera parterna bredvid varandra".
Sverigedemokraterna hade bara tillstånd att stå just bredvid Svenska kyrkan på hamnplan fram till klockan 16 i går eftermiddag.

Så jobbar vi med nyheter