Mer snö är på väg

Efter förra vinterns rusning efter snöskyfflar, har många butiker i år köpt hem fler skyfflar än någonsin tidigare. Nu är de redan slut.

30 november 2010 06:00

– Nyss försökte någon köpa vår egen snöraka, den som vi använder själva, konstaterar Åsa Ljungberg på Snicken i Visby.

Snöskyfflar, snöslädar och snöslungor har blivit rena dyrgriparna, och det råder närmast huggsexa om produkterna.
I butikerna står många ställ redan tomma.
Allt borta
– I fredags när jag gick hem hade vi extremt många skyfflar, men när jag kom hit på måndagmorgonen var allt borta. Nu har vi bara några enstaka korta bilskyfflar kvar, säger Lasse Hoffman, säljare på Coop Forum i Visby.
Han fick cirka 130 skyfflar levererade till butiken i förra veckan. Ytterligare ett tiotal hade han på lager sedan förra vinterns restnotering – skyfflar som skickades ut till butiken först i april.
– Dessutom hade vi sex snöslädar – så många säljer vi normalt inte på en hel vinter, men i helgen köptes allihop, konstaterar Lasse Hoffman.
Säljs direkt
I järnaffären på Södertorg har man den senaste veckan sålt över 200 snöslädar och ett 100-tal skyfflar.
Under GT:s femminutersbesök i järnaffären i går eftermiddag såldes de fyra allra sista snöslädarna, och under GT:s telefonsamtal med Åsa Ljungberg på Snicken kort senare försökte en person köpa butikens egen skyffel, som personalen använder för att skotta butikens uteytor.
Snöslunga – i januari
– Vi har sålt totalt 40 slädar i två storlekar i första omgången, sedan beställde vi 30 till av varje storlek. Skyfflarna är också slut, konstaterar Åsa Ljungberg.
Bosse Hansson i Stenkyrka var en av alla dem som letade snöskyffel i går.
– Ja, det är banne mig otroligt... Jag letade i åtminstone tre butiker. Det slutade med att jag fick köpa en liten modell av snösläde, dyr var den också, berättar han.
– Jag frågade efter snöslungor, och det kunde jag få boka – då skulle jag kanske, tidigast, få den i januari...

Christer Nilsson

christer.nilsson@gotlandstidningar.se

Så jobbar vi med nyheter
Christer Nilsson