Katthemmet öppnar Hemsefilial

Idag öppnar Gotlands katthems loppis en filial i Hemse.

19 maj 2012 11:27

Katthemmet har sedan i vintras haft lokaler på Ronevägen, i före detta gummifabriken. Lokalerna har använts för katter som tagits omhand akut, men nu utökas alltså verksamheten.

- Vi har ju så fantastiska lokaler här så vi bestämde oss för att försöka med loppis på södra Gotland, berättar Birgitta Wintland från Gotlands katthem.

Birgitta Wintland brinner för hemlösa katter. Och för människoöden där ekonomin och energin tagit slut. Många orkar helt enkelt inte ta tag i en växande kattskara, som kräver mat, vård och omsorg.

- Det kan ligga så mycket problem bakom när en människa inte orkar ta hand om sina djur.

Birgitta Wintland är försiktig med att döma de människor som tappat kontrollen över sin djurhållning:

- Vi blir oftast väldigt väl mottagna när vi kommer och vill hjälpa till med kastering.

Kasteringsprojektet  har pågått som intensivast under vintern och våren.

- Vi har gjort stora insatser på östra Gotland, och lokalerna i Hemse har använts för de katter som behöver en stunds vila och återhämtning. Därefter lotsas de vidare till Follingbo. Vi kommer alltså inte att ta emot katter i Hemse.

Pengar behövs till den kostnadskrävande verksamheten. Birgitta Wintland summerar de första tre månaderna i år.

- Vi har nog lagt ned ungefär 200 000 kronor på kastrering, vård och mat.  Nu hoppas vi på gåvor till vår loppis i Hemse. Här kommer vi att sälja mestadels möbler och husgeråd. Vi kommer däremot inte att ta emot kläder. Det står Kupan i Hemse för!

 

Så jobbar vi med nyheter