Miljonglädje i Burgsvik

Jo, det är sant. På tisdagen var det dags igen för postkodsmiljoner till Gotland.

Den här gången är det lottvinnare i Burgsvik som får dela på 6,2 miljoner kronor.

31 oktober 2012 07:29

I måndags var det Gammelgarn som kammade hem miljonerna i Postkodlotteriets "veckovinsten". I går var det Burgsviks tur. Totalt 75 personer delar på 6,2 miljoner kronor. I måndags var det stor sockenfest på Borgvik i Katthammarsvik, där samtliga lottinnehavare på en postkod i Gammelgarn vann 100 000 kronor per lott, totalt 6,9 miljoner. En ren slump att det blev Gotland igen, enligt lotteriets ansvariga.

Överraskning

75-årige Lennart Lövbacker är en av de som bor på postkoden 623 35 NP 043, Burgsvik. Han överraskades hemma hos dottern i Visby.

- Schysst, det här känns gött! sa han förvånansvärt oberörd efter att Putte Nelsson från TV4:s Postkodlotteri delat ut de första fyra kuverten med 100 000 kronor i varje.

När vinstudtelaren låtsades vara klar för att åka igen hälsade Lennart så gott och sa att han "gärna fick komma tillbaka igen". Det gjorde Putte Nelsson och räckte fram ett femte kuvert till en nu mer chockad vinnare. Checken var på en miljon kronor.

Aldrig vunnit förut

- Jag aldrig vunnit något, inte så här mycket i alla fall, säger Lennart Lövbacker.

Han hade bott över hos dottern Susanne för ett sjukhusbesök tidigare under dagen. Lämpligt nog var det Susannes namnsdag i går så en stor del av familjen med barn och barnbarn var på plats hemma i vardagsrummet. Tårtan och ballongerna var redan på plats, men av en helt annan anledning.

- Vi har fått hålla masken hela dagen men vi är helt chockade, vi trodde att det handlade om 40 000, inte 1,4 miljoner, säger hon efteråt.

Miljonären själv tycktes vara den som tog det hela med störst ro.

- Man kan ju ha tur, så är det. De får gärna komma hit fler gånger!

Till ön för 35 år sedan

Lennart Lövbacker är uppvuxen i Nacka i Stockholm, och kom till Vamlingbo med fru och barn för 35 år sedan.

När han blev pensionär sålde han sin verkstad, ett bil- och båtsadelmakeri i Vamlingbo, och flyttade med sin fru till ett hus i Burgsvik. 2011 gick hans fru bort i cancer.

- Vi åkte alltid till Kanarieöarna en gång om året, min fru, min son och jag. I år blev det bara jag och min son, han har en utvecklingsstörning så jag behövde följa med, trots att jag själv inte varit så pigg efter min frus död.

Och tack vare en stor familj, som gillar att göra saker tillsammans, blir det fler resor.

Väntar med resa

- Den här gången får alla följa med. Men vi får nog vänta ett tag för snart har jag ett barnbarnsbarn också, säger en glad men sansad Lennart Lövbacker och lutar sig tillbaka i sin fåtölj med alla sina vinstcheckar i famnen.

Den 9 november får han se sig själv i TV4:s program. Först ut är vinnarna i Gammelgarn nu på fredag och lördag.

Så jobbar vi med nyheter
Jenny Nilsson