Hon är Årets Idrottspersonlighet 2012

Det är Radio Gotland och Gotlands idrottsförbund som utser Årets Idrottspersonlighet.

I år gick priset till motorsportsprofilen Jane Erixon.

10 januari 2013 11:43

Varje år sker det en blåsning när Radio Gotland ska presentera Årets Idrottspersonlighet. I år skulle pristagaren bli stoppad i en trafikkontroll för att göra nykterhetskontroll och kolla däcken. Nytt för i år var att NTF även kontrollerade vikten på föraren.

– Jag tänkte att det var väl något nytt. Det blir ju lite slitage på bilarna. Jag förstod ingenting, skrattar Jane Erixon som blev utsedd till Årets Idrottspersonlighet 2012.

När hon stod där på vågen hoppade det stora uppbådet fram – med representanter från media och Gotlands idrottsförbund.

– Det här är det största som hänt mig. Visst, vinster med rally är en sak. Men inget gör upp emot det här, säger Jane Erixon.

I år är första gången på länge som hon inte kommer att vara tävlingsledare för Rally Gotland.

– Jag har nya uppgifter på jobbet. Men kommer att finnas med där ändå, säger Jane Erixon.

Juryns motivering

Priset för Årets Idrottspersonlighet 2013 går till Jane Erixon för hennes omfattande insatser för rally på Gotland. Jane Erixon är iniatitivrik, orädd och tydlig ledare som står stark som en fura i både med- och motvind. Jane har levt med motorsporten i flera decennier och har blivit en profil inom sporten. Hon har skapat förnyelse på flera sätt t ex genom att vara med att skapa funktionsärsklubben Rallytjejerna som gör rallytävlingarna bättre och roligare på både Gotland och fastlandet. Som ledare har hon förmågan att både se och lyssna på alla och gör ingen skillnad på amatör eller professionell. Alla är lika viktiga för Jane Erixon. Hon stöttar, lyfter fram och tar ansvar för alla - både killar och tjejer, både aktiva och funktionärer.

Så jobbar vi med nyheter