CUF stöder legalisering av cannabis

CUF gotland ställer sig bakom en legalisering av cannabis. – Jag ser absolut inte cannabis som en inkörsport till tyngre droger, säger CUF Gotlands ledamot Gustav Åhlén.

10 maj 2013 15:53

I dag röstade Centerpartiets ungdomsförbund, CUF, igenom förslaget att legalisera cannabis på sin riksstämma. CUF Gotland representerades vid omröstningen av ordförande Alexander Jansson samt styrelseledamot Gustav Åhlén. Jansson lade ner sin röst i frågan medan Åhlén röstade för en legalisering.

– För min del var det ställningstagandet självklart. Jag är mot förbud och tycker att det är inhumant att vi i dag låser in dem som använder cannabis, säger Åhlén.

Du ser ingen problematik i att legalisering kan leda till bruk av tyngre droger, då cannabis ofta anses vara en inkörsport?

– Nej, absolut inte. Jag ser det här förslaget som ett sätt att kontrollera och minimera bruket av cannabis.

CUF Gotlands ordförande Alexander Jansson om varför han valde att lägga ner sin röst:

– Jag tycker att det är en svår fråga att ta ställning till. Jag tyckte inte jag hade tillräcklig info som stödde motionen så jag avstod från att rösta.

Har du sedan omröstningen hört några reaktioner från partiet?

– Nej, men jag kan tänka mig att det finns ett visst missnöje.

Centerpartiets ledamot i regionfullmäktige Lars Thomsson ser inga större bekymmer med CUF Gotlands ställningstagande.

– Sammantaget så accepterar jag deras ställningstagande. Det är en roll som ungdomsförbunden har, att tänka fritt och tänja på gränserna, säger Thomsson.

Hur ställer du dig till en legalisering av cannabis?

– Jag tror personligen inte på den idén, jag tror att det skulle förvärra situationen. Jag ser helst att den lagstiftning som råder behålls.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa