Regionens fastighet på Visborg såld

Den fastighet på Visborg där Region Gotland hyr in stora delar av sin verksamhet säljs för 396 mijoner kronor. Försäljningen genomförs i april.

31 mars 2014 17:45

Fastigheten, som ligger på Visborg i Visby, är på drygt 18 000 kvadratmeter och hyrs i sin helhet av Region Gotland. Säljare är fastighetsbolaget Kungsleden, och köpare är fastighetsbolaget Vacse AB.

Kungsleden skriver på sin hemsida att de säljer fastigheten då den ligger utanför deras prioriterade geografiska område.

Vacse AB är baserat i Stockholm och ägs av sju pensionsstiftelser knutna till Apoteket, Atlas Copco, Ericsson, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Volvo.

Fastigheten består av fyra byggnader och uppfördes för försvarsmakten 1905. Den renoverades till nybyggnadsstandard samt utökades 2009-2010.

- Vi glädjer oss mycket över att förvärva Gotlands regionhus och ser fram emot en långsiktig relation till hyresgästen. Köpet kompletterar Vacses redan starka portfölj genom att addera kommun- och landstingsförvaltning till rättsfastighetsdelen, skriver Vacse i ett pressmeddelande.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa