Kreativa studenter visade upp sina spel

Under torsdagen och fredagen arrangerades Gotland Game Conference på Wisby Strand. Där visade eleverna på speldesign- och grafikprogrammet upp sina slutprodukter.

30 maj 2014 16:30

Gotland Game Conference (GGC) anordnas av Campus Gotland och är studenternas möjlighet att visa upp de slutproduktioner de arbetat med i tio till 15 veckor för både allmänhet och branschexperter.

– Jag måste säga att projekten är ovanligt kreativa i år. Det är väldigt få våldsspel och mer pussel och kreativt inriktade spel, säger Steven Bachelder, en av lärarna på programmet.

– Man blir förvånad och stolt när man går omkring här och kollar vad alla har gjort. Det är väldigt hög standard på de projekt som visas upp under de här två dagarna. Treorna har gjort de mest komplicerade, men även bland ettorna har vissa gjort fantastiskt avancerade projekt som är långt över vad som förväntats av dem.

Enligt Steven Bacelder ses utbildningen av experter som en av världens bästa, och flera av eleverna visade upp mycket avancerade spel på Wisby Strand. Ett av dem var Temple of Light som skapats av en grupp andraårsstudenter

– Det är ett first person spel som går ut på att man ska leda ljus med hjälp av speglar för att ta sig vidare, berättar Johan Mäklin, som designat grafiken till spelet.

Hur är det att göra de här slutproduktionerna under terminens sista veckor?

– Det är riktigt roligt. Man får följa något ända från idéstadiet tills att det blir en färdig produkt.

Han berättar att det finns planer från gruppen att fortsätta att utveckla spelet även efter att skolprojektet avslutas.

– Mycket beror på den feedback vi får här. Vi har gjort en del ändringar under projektets gång, men vi är väldigt nöjda med slutresultatet.

På fredagskvällen avslutas Gotland Game Conference med en prisutdelning där bland annat bästa spel och bästa presentation kommer att utses. Juryn består av ett flertal branschexperter.

– Vi skulle bli väldigt stolta om vi vann, och det skulle definitivt ge motivation till att fortsätta, säger Johan Mäklin.

– Jag tror att priserna betyder mycket för studenterna. Det är ju något att visa upp senare som inte har bedömts av lärarna, utan från personer inom branschen, säger läraren Steven Bachelder.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg