Gratis Özz-show på vallen

Med humor planerar han att kuppa Almedalsveckan och Sverigedemokraternas dag. Komikern Özz Nûjen bjuder in alla till gratis show på Gutavallen, skriver GA.

17 juni 2014 05:35

Özz Nûjen har gjort succé med sin nya humorshow där han brutalt delar ut politiska snytingar till höger och vänster. Under Almedalsveckan ska han göra allt för att ge de politiska makthavarna en match. Därför bjuder han in alla som vill till Gutavallen för att se ”Özz Nûjen statsminister” ­– samtidigt som Jimmie Åkesson (SD) stiger upp på Almedalens scen.

– Jag gör det för gotlänningarna och inte emot någon annan, poängterar Özz Nûjen för GA.

Att han är starkt engagerad emot främlingsfientlighet är välkänt, men den valda tidpunkten passade Özz Nûjen på flera sätt. Han får hålla sitt politiska tal mellan de två övriga statsministerkandidaterna Stefan Löfvén (S) och Fredrik Reinfeldt (M).

– Jag talar mittemellan den osynlige mannen som pratar på söndagen och den sorgsne hunden som ju är på torsdagen.

Att bjuda in till gratis humorshow, på en arena som rymmer flera tusen personer, samtidigt som Sverigedemokraternas dag ska inte ses som en protest, menar Özz Nûjen.

– Jag bryr mig inte om SD. Jag tycker inte som de, de är ett parti som vill söndra Sverige, konstaterar han.

Özz Nûjen vill både i sin show och i den allmänna debatten belysa politikerna som han tycker är oärliga.

– Jag är trött på alla riksdagspartier som säger en sak och gör något annat. I det här vakuumet kommer en ny, ärlig statsministerkandidat, säger han och syftar på sig själv.

Özz Nûjen som tillbringat en del tid på Gotland, där hans bror bor, kommer självklart till Visby med politiska löften som han hoppas ska falla gotlänningarna i smaken.

– Som statsminister skulle jag nog tänka väldigt mycket på gotlänningarna. Fastlänningarna kommer dit på sommaren och sen sticker de, säger han och föreslår någon form av turistskatt.

Varför blir du inte politiker på riktigt?

– Det här är på riktigt fast på mitt sätt. Jag tror att jag gör mycket mer nytta så här, svarar Özz Nûjen.

Förutom att uppträda med sin show kommer han att vara på plats under veckan och försöka ge avtryck i debatten.

– Jag har mycket att säga. Riksdagsvalet behöver mig helt enkelt, säger han och sammanfattar sin ståndpunkt:

– Jag är partipolitiskt obunden men väldigt partisk.

Özz Nûjen

Född: 20 juni 1975

Yrke: Komiker

Om: En av Sveriges främsta standup-komiker. I mars hade hans show ”Statsminister Özz Nûjen” premiär. Föreställningen har gjort succé i Stockholm och Göteborg där den har spelats. Hans tidigare soloshow hette ”Dålig stämning”. Han har gjort både tv, film och radio. I höstas uppmärksammades Özz Nûjens medverkan i tv-programmet Skavlan där han var gäst tillsammans med den dåvarande norske statsministern Jens Stoltenberg. Özz Nûjen riktade stark kritik mot Norge där Fremskrittspartiet nått stora framgångar och han kallade bland annat landet för rasistiskt, något som klipptes bort i den norska versionen av avsnittet.

Aktuell: Uppträder på Gutavallen i Visby tisdagen den 1 juli med en gratisshow.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa