Nytt vårdboende i Hablingbo

Landshövdingen på plats när Hablingbos nya vårdboende invigs.

25 juni 2014 15:11

Idag invigs det nya vårdboendet i Hablingbo. Här erbjuds de boende tjänster som personlig assistans, äldreomsorg, behandling och rehabilitering. Boendet består av sex lägenheter i den gamla skolan i Hablingbo, som nu omvandlats för att passa de boendes behov.

– Här kan de få stöd och omsorg under dygnets alla timmar, säger Karsten Inde, boendets initiativtagare.

Boendet är ett samarbete mellan Team Olivia och Kungsängen i Nora AB, som båda har flera andra boenden runt om i Sverige. Karsten Inde är affärsutvecklare på Team Olivia och har sedan många år tillbaka varit sommarboende i Hablingbo.

– Jag såg på den gamla skolan som stod tom och tänkte att den skulle kunna bli ett bra boende. Sen när den väl blev till salu gick processen snabbt, berättar Karsten Inde.

Att boendet startas just på Gotland beror dels på Karsten Indes personliga relation till ön men också på grund av indikationer att det behövdes en sådan verksamhet här.

– Många gotlänningar med såna här behov bor på fastlandet så jag kände att det skulle finnas något för dem här, säger Karsten Inde.

Efter sommaren kommer boendet vara klart för inflyttning och det har redan kommit in förfrågningar om rundvisningar från kommunala instanser. Under dagens invigning kommer styrelsen från investeringsbolaget och landshövdingen närvara. Invigningen kommer innebära en rundvandring samt att den svenska flaggan kommer hissas när boendet förklaras officiellt invigt.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa