Almedalsveckan en kassako

Regionens intäkter på Almedalsveckan blir allt större. I år hyrs dubbelt så mycket mark ut som för två år sedan, och för tredubbelt så mycket pengar, skriver GA.

28 juni 2014 06:21

Läs mer nyheter på Almedalen.net»

 

På två år har antalet markplatser under Almedalsveckan dubblerats, det säger Anita Klingvall som har hand om markupplåtelser på Gotland.

- Jag började här i juni 2012 och då var Almedalsveckan redan planerad. Då tänkte jag att vi skulle se vad som händer om vi digitaliserar kartorna och sen expanderar strategiskt. Hur kan man använda mer mark och skapa ett dynamiskt område, säger hon till GA.

Till 2013 ökade markplatserna från 80 till 125 stycken. Trots att kostnaderna för att hyra marken inte förändrades, så ökade intäkterna med över det dubbla. Till årets vecka kommer ytterligare områden att frigöras, och sammanlagt kommer markhyran att uppgå till 3,4 miljoner kronor. En vinst som går direkt tillbaka till verksamheten och infrastrukturen. Främst kan pengarna innebära förbättringar när det gäller underhåll av parker, gator och torg.

- Cykelställ med tak i hamnen, nya träd längs strandpromenaden eller vackra bänkar så man kan sitta ner vid Stora torget. Det är exempel på vad pengarna kan gå till, säger Anita Klingvall.

 

Läs hela artikeln i GA:s e-tidning >>

 

 

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa