Eva Buskas lämnar Gotlands Allehanda

Gotlands Allehandas nyhetschef och ansvarige utgivare Eva Buskas lämnar Gotlands Media under hösten. Hennes nya hemvist blir P4 Gotland.

Eva Buskas lämnar Gotlands Allehanda.

Eva Buskas lämnar Gotlands Allehanda.

Foto: Josephine Jubb/Akriv

Gotland2020-07-02 10:21

I slutet av september gör Eva Buskas sin sista arbetsdag på Gotlands Allehanda.

– Eva är en driven medarbetare och har under sina år här har gett mycket av sin tid, energi och kompetens både till Gotlands Allehanda och hela Gotlands Media, säger redaktionschef Ulrica Fransson.

När Buskas rekryterades år 2011 kom hon närmast från en tjänst som politisk reporter på Aftonbladet. Uppdraget på Gotlands Allehanda var tydligt – att utveckla och förstärka den grävande och granskande journalistiken på tidningen. Facit visar att hon gjort just precis det. Hon har arbetslett medarbetare som nominerats till föreningen Grävande journalisters pris Guldspaden, hon har själv mottagit arbetsledarpriset Gyllene dynamon och på senare tid har hon i flera sammanhang hållit föredrag och inspirerat journalister från övriga landet att fortsätta gräva.

– Det har varit en fantastisk resa med GA där vi tillsammans gjort allt från ambitiösa gräv, till att skapa Gotlandsdebatten på Almedalsveckan med tillhörande kakkalas och valbarer på Clarion. Det är verkligen en ynnest att få ha jobbat på en redaktion där inget någonsin har känts omöjligt, säger Eva Buskas.

På senare år har Eva också varit ansvarig utgivare för Gotlands Allehanda.

– Att vara både nyhetschef och utgivare är ett slitsamt arbete som man har några år, men oftast inte för all framtid. Eva har gjort ett gediget arbete, säger Ulrica Fransson.

Tills vidare tar Eleonor Svensson platsen som nyhetschef på GA. Hon har tidigare varit Buskas ersättare på den tjänsten.

– När en person har haft en tjänst länge formas uppdraget lätt efter den personen. Med Eleonor Svensson som ställföreträdande skapar vi en trygghet där vi i lugn och ro kan fundera över vilka kompetenser och kvaliteter vi söker hos den som ska ta Gotlands Allehanda in i framtiden, avslutar Fransson.

Eva tar under hösten över rollen som nyhetschef på P4 Gotland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!