Frågetävlingen Gutar frågar gutar ställs in

Gutar frågar gutar ställs in på grund av pandemin. Om tävlingen flyttas fram eller helt ställs in i år är ännu inte bestämt.

Frågetävlingen Gutar frågar Gutar lockar vanligtvis många deltagare och även en del publik.

Frågetävlingen Gutar frågar Gutar lockar vanligtvis många deltagare och även en del publik.

Foto: Malin Stenström

Kultur2021-01-18 07:33

– Det är inte möjligt att genomföra tävlingen när man inte får vara fler än åtta personer i ett rum, säger Markus Strömbom från IOGT/NTO på Gotland som arrangerar tävlingen.

Arrangörerna väntade in i det sista med att ta beslutet om att ställa in tävlingen som vanligtvis arrangeras under vecka tre.

– Den nya pandemilagen kom lite som en överraskning, vi hade hoppats på en lättnad gällande antalet personer som får vistas i samma rum, säger Markus Strömberg.

Det har även förts diskussioner om att genomföra tävlingen digitalt men i så fall skulle det krävas mer tid för att planera tävlingen menar Markus Strömberg.

– Vi får se om det blir i år eller nästa år. Det finns ett vinnande lag från förra året som har börjat skriva frågor till årets tävling. 

Enligt tradition är det nämligen det lag som vinner tävlingen som får i uppdrag att skriva frågorna till nästa års tävling.

Tävlingen genomförs i två omgångar innan finalen och arrangeras på flera platser samtidigt.

 – Jag tror att det var en bit över 20 tävlande lag förra året och tre personer i varje lag, plus publik så det är många som är med, säger Markus Strömbom.

Många av deltagarna ställer upp i tävlingen varje år. 

– Folk kommer ofta dit med färdiga lag och är superpeppade. Överlag är det jättetråkigt att nästan all verksamhet måste ställas in nu. Tävlingen är en av de större saker som vi arrangerar i IOGT/NTO varje år, säger Markus Strömbom.

För att vinna gäller det att vara allmänbildad och att kunna mycket om Gotland.
För att vinna gäller det att vara allmänbildad och att kunna mycket om Gotland.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!