Leva Kungslador prisat

Vann prestigefyllt pris i White Guide Café. Leva vann klassen "Årets värt en resa".

– Det här är helt fantastiskt, säger delägaren Susanne Liljenberg.

12 juni 2013 16:40

När White Guide i dag presenterade boken "Sveriges bästa Caféer 2013", delades det också ut priser i olika kategorier. Fem caféer premierades för att ha levererat upplevelser utöver det vanliga.

En av vinnarna blev Leva Kungslador i Visby, som utsågs till vinnare i klassen "Årets värt en resa".

– Det här känns helt fantastiskt. Vi är så oerhört stolta, utropar grundaren och delägaren Susanne Liljenberg närmast överväldigat.

Det går inte att ta miste på Susanne Liljenbergs glädje. Tillsammans med Catharina Volle, Pernilla Öfvergård och Helena Bloom grundade hon Leva för fyra år sedan. De fyra är tillsammans delägare och sedan den första april i år är Susanne Liljenberg verksamhetsledare.

– Det här betyder jättemycket för oss och kommer givetvis användas starkt i marknadsföringen, berättar Liljenberg.

Vidare avslöjar hon att det finns planer på att expandera LEVA-konceptet till Stockholm.

– Vi tittar just nu på ett par olika platser.

Definition

White Guide Cafés definition för kategorin "Årets värt en resa" löd:

"Med utmärkelsen Årets Värt en Resa premierar vi ett café där kaffe och bakverkskulturen blomstrar vilket tillsammans med nivån på helhetsupplevelsen lockar till sig långväga gäster. Såväl det lilla caféet på landsbygden som den större anläggningen kring våra storstäder kan vara resan värd."

LEVA Kungslador var även nominerade i klassen "årets fikaställe".

Fler gotländska inslag

I White Guides ranking över Sveriges bästa caféer hamnade Leva på en fin niondeplats.

– Oj vad roligt, jag vet nästan inte vad jag ska säga. Vi har jobbat så otroligt hårt i fyra år. Det är oerhört skoj att bli uppmärksammade på det här sättet, säger Susanne Liljenberg.

Tre andra gotländska caféer presenteras också i boken. Det är H10 bar & café och Hjärtansfröjd i Visby, samt Berså i Tofta.

White Guide Cafés motivering

"För att ha skapat en cafénjutarnas oas med egenproducerade bakverk och andra produkter i en historisk trädgårdsmiljö med familjevänlig atmosfär nära naturen."

Så jobbar vi med nyheter
Jonas Bäckström