EXTRA: SD-toppen Hannes Müller lämnar

Hannes Müller har beslutat sig för att lämna politiken. Han kommer inte ställa upp i valet till regionfullmäktige.

8 augusti 2014 16:10

Hannes Müller har under flera år varit Sverigedemokraternas frontman på Gotland.

Under den senaste veckan har det stormat rejält kring SD på ön.

Marianne Danfjorden, partiets tidigare femtenamn på listan till regionfullmäktige, lämnade SD efter att hon skrivit flera rasistiska och homofobiska kommentarer på sin Facebook-sida och på kommentarsforum.

Under torsdagen skrev sidan "Inte rasist, men..." (IRM) om Hannes Müller som polisanmäla dem för ofredande.

Det eftersom IRM flera gånger ringt och påstått att Hannes Müller skrivit inlägg under pseudonym på det stora debattforumet Flashback.

Nu har han beslutat sig för att lämna Sverigedemokraterna.

 Jag duger inte till att vara ledare för SD-ledare på Gotland. Jag tycker att jag har gjort för många misstag och jag trivs inte med det här.

Hannes Müller säger själv att han lämnar på helt eget bevåg. Han har inte fått några samtal om att han bör lämna SD.

– När jag gick med i SD 2010, då var det någon som tyckte att det var jobbigt. Jag har verkligen blivit jättevänligt bemött av partiet, säger Hannes Müller.

När bestämde du dig för att lämna?

Jag kände när jag kom hem från semestern efter att jag varit ute och cyklat med min familj. Det var bara skrik och gap i Almedalen. Jag kan inte hantera den ilskan, säger Hannes Müller.

Han säger att han hoppas att de väljare som tänkt att rösta på honom på Gotland, inte blir allt för besvikna.

Jag vill be om ursäkt till alla som tänkt att rösta på Gotland. Jag passar inte att vara ansvarig inför andra människor. Jag återgår till att vara en gubbe som pratar för sig själv.

Hur har det varit att vara ledare för Sverigedemokraterna?

– Jag har faktiskt inte mötts av några otrevligheter av vad man kan kalla vanliga livet. Däremot är debattklimatet helt åt skogen och vi måste se upp.

Vad kommer du att göra nu?

– Jag vet inte. Jag har massor av intressen och hobbys, förutom att jag har en familj. Det är bara så, att jag inte passar för att vara ledare och företrädare.

 

 

 

Detta har Hannes Müller skrivit i sitt pressmeddelande som gick ut till media på Gotland.

 

"Jag gick med i SD för att jag ville medverka till att göra Sverige och Gotland bättre men det har jag personligen misslyckats med. Tyvärr har jag inte den kapaciteten.
 
Samtidigt önskar jag alla som vill göra Sverige till ett öppnare och bättre land att leva i lycka till liksom SD och jag vill be dessa människor om ursäkt för att jag inte räckte till och begått misstag."
 
Hannes Müller
fd ordförande i  SD Gotland och medlem i SD

 

 

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa