Lustfyllt och smakrikt i Stockholm

För två år sedan kom 100 000 besökare, minst. Tillströmningen i år tycks inte bli mindre när andra upplagan av Smaklustmässan i går invigdes i Tantolunden i Stockholm.

Invigde. Deckarförfattaren Anna Jansson invigde Gotlandsmontern. Här flankerad av t f landshövding Anders Granat och projektledaren för mässans gotländska del, Susanne Welin-Berger.

Invigde. Deckarförfattaren Anna Jansson invigde Gotlandsmontern. Här flankerad av t f landshövding Anders Granat och projektledaren för mässans gotländska del, Susanne Welin-Berger.

Foto:

Gotland2009-08-22 04:00
På mässområdet kryllade det av folk som ville smaka på regional matkonst från hela landet. Hundratals producenter av mat med hög kvalitet hade samlats och bjöd på det lilla extra.
- Det handlar om att äta sig genom hela Sverige och samtidigt ta del av regionernas historia och ursprung när det gäller mattraditioner, sa projektledaren för den gotländska delen av mässan, Susanne Welin-Berger.
- Mässan är jätteviktig för alla deltagare. Vi ser i år att det är betydligt fler som vill ställa ut. Man ska ändå komma ihåg att många i branschen just har gått i mål efter en hetsig sommarsäsong och man har inte orkat att tända om och vara med här på mässan.
Gotlandsmontern är delvis utformad som en ringmur och där bjuds på gott från bland andra Ejmunds, Gudingeprodukter, Gutechark, Rute stenugnsbageri, Widegrens gård och Mallgårds rökeri.
Smaklust hålls alltså för andra gången. Nästa kanske inte arrangeras förrän om tre, fyra år.
- Det är en dyr mässa att arrangera, men vi får se. Publikintresset är ju enormt.
Den gotländska satsningen består i grunden av en halv miljon kronor från landsbygdsprogrammet plus att deltagandet får stöd av Gotlandsflyg och Destination Gotland och andra sponsorer.
I går avslutades kvällen med mingel på restaurang Pelikan där gotländska stockholmare var värdar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om