Gutestjärnan lämnar för spel i Superettan

Villiam Dahlström har gjort ett 70-tal mål under de senaste fyra säsongerna. Nu lämnar han FC Gute för spel i Superettan och Degerfors.

30 oktober 2019 11:06

Villiam Dahlström, 22, har under flera år varit en av FC Gutes bästa spelare. Nu är det klart att han lämnar division 2-klubben för spel i superettanlaget Degerfors. I år gjorde anfallaren hela 22 mål i division 2 norra svealand - vilket motsvarade hälften av Gutes mål i serien. 

– Det känns otroligt kul att få testa att spela på en så pass hög nivå och jag har fått ett väldigt bra intrycka av klubben. Det känns även bra att jag kunnat bevisa för andra unga spelare och talanger på fotbollsgotland att man inte behöver flytta allt för tidigt utan kan utvecklas bra på Gotland och i FC Gute, säger Villiam Dahlström om flytten. 

Villiam Dahlström fick tillsammans med sin sambo Johanna barn i somras. Nu tar han med sig hela familjen och flyttar till Degerfors. Han har skrivit under ett treårsavtal med föreningen. 

– Min sambo ska studera i Degerfors och jag valde klubb utifrån den helhetsbild som vi får, säger Villiam Dahlström. 

Det har under den senaste tiden funnits konkret intresse från Gais, Brage och just Degerfors. 

– Jag var och provtränade med Brage i somras och de ville ha mig redan då. Men eftersom jag skulle få barn, så kände jag att det inte passade. Jag har haft personer som hjälpt mig och så har de även lyssnat med Jonas Björkgren (tidigare tränare i FC Gute) om hur jag är som person, säger han.

Hur tror du att det kommer gå för dig i Degerfors? 

– Jag gjorde mål mot både Östersund i fjol och Dalkurd i år i Svenska Cupen. Jag har bevisat för mig själv att jag kan göra poäng mot sådant motstånd, det ska bli jätteroligt att nu få satsa fullt ut på fotbollen, säger Villiam Dahlström. 

Blir du heltidsproffs nu? 

– Nja, jag har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra. Antingen kommer jag enbart köra på fotbollen, eller också studera, säger han. 

Det är i en av anfallspositionerna som vi kommer att få se honom i Degerfors. 

– Degerfors spelar 3-4-3 som oftast och fokus är antingen som nia eller i en av ytterpositionerna. De har superettans skyttekung Erik Björndahl och vi får se om han blir kvar, säger Villiam Dahlström.

Han menar att han kommer sakna stämningen som varit på Gutavallen. 

– Jag kommer verkligen att sakna inramningen på Gutavallen och all publik och människor som varit med runt alla matcher och träningar de åren jag fått spela här, det har varit väldigt bra och utvecklande år i FC Gute, säger Villiam Dahlström.

 

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid