Fri arbetskraftsinvandring ett hot. Del 2

30 juni 1916 16:51

Efter några månader är jag tillbaka i Narbonne. Peter har nu flyttat sin bil ut i buskskogen nära stranden och jobben börjar bli flera. Nicole får också flera kunder men hennes arbetsgivare tycker hela tiden att hon måste antingen sälja mera eller sänka sin lön. Med sänkt lön kan hon inte behålla sin bostad. Vad det gäller bostad menar chefen att hon kan flytta in hos honom. Vilket hon än så länge lyckats värja sig mot. Nya papperslösa tjejer står i kö för att ta över arbetet.

Dessa unga kvinnor, utan krav på anständiga anställningsvillkor hotar omedvetet att kasta ut Nicole på gatan i mer än en bemärkelse. ”Nu börjar de utländska paketbilarna att dyka upp igen efter vintern” säger Nicole.

Det är små lastbilar som enligt vanlig Europeisk registrering har en totalvikt på högst 3500 kilo men i bilarnas hemländer är de uppgraderade till totalvikten 5000 kilo. Chaufförerna lever hela tiden i sin bil, de sover på taket till hytten i ett påmonterat utrymme, de lagar sin mat utomhus på parkeringsplatser, sina naturbehov gör de bakom närmaste buske. När någon girig kund vill ha något lätt gods transporterat ringer de ett företag i t ex Turkiet och gör sin beställning. Chauffören får sin order via telefon och utför arbetet.

Osunda löner och den trafikfarliga totalvikten gör att ingen Fransk eller Svensk chaufför med fackliga avtal kan konkurrera med dessa transportörer. Förstår Svenska väljare vad fel politik kan ställa till med?

Menar jag då verkligen att den typ av invandring som till exempel Centern och Miljöpartiet förespråkar föder prostitution? Ja exakt så är det. Peter prostituerar sig genom att ständigt konkurrera med lägre kostnad än andra, ibland blir han helt lurad på sin lön.

När han tar arbete på en firma så får han lägre lön än infödda Europeiska arbetare, när företagaren skriver ut räkning gentemot kund syns det inte att Peter kostar mindre än hälften mot de andra arbetarna. För den extraförtjänsten kan arbetsgivaren gå till Nicole och hennes olyckssystrar och ”roa” sig. Jag kan inte tänka mig att stödja partier som förespråkar detta system. Jovisst i Sverige får man inte köpa sexuella tjänster. Men vem tror på att denna lag fungerar?

Det är bara att göra en enkel sökning på internet för att se att det inte stämmer. Jodå, på Svensk arbetsmarknad finns det fortfarande avtal och lagar, men de som förespråkar fri invandring menar ju att det är Peters situation som skall råda, lönesättningen skall vara fri. Genom låg lön skall alla få arbete.

Finns det verkligen någon som tror på denna tes? Peter och Nicole med dålig lön är inga köpstarka kunder som kan köpa det som produceras. Fattiga människor bygger inte starka välmående stater. Ingen borgerlig politiker säger uttryckligen att det är som Nicole, Peter eller som paketbilsförarna man menar att arbetarna skall leva men för den som vill använda sina ögon till att se med är riktningen klart utstakad.

Så jobbar vi med nyheter