Gör din röst hörd i morgon!

8 september 2018 06:00

Att rösta är fint. Det har jag fått veta sedan jag var liten. På valdagen gick hela familjen till vallokalen, uppklädda, pappa hade kostym och slips. Det var högtidligt och viktigt. Därför blir jag glad i dag när jag talar med föräldrar som tar med sig barnen till vallokalen, förklarar och berättar. Om fria val, om rösträtt. Det är det som bygger vår demokrati. Just rösträtten, den kvinnliga rösträtten och det arbete som låg bakom den i Sverige är jag också stolt över.

Min mormors mor, Hilma, blev änka med sju barn, varav de fem yngsta – alla flickor mellan 1 och 15 som bodde hemma – hon arbetade aktivt för att kvinnor skulle rösta. Hon arbetade som husfru på en herrgård i Sala och på kvällarna hade hon möten med kvinnor från Sala, om kvinnors rätt att rösta. Hon var engagerad och fick vara med om den dagen då hennes hårda arbete för kvinnors rätt till en egen politisk röst gick i uppfyllelse.

Jag har arbetat politiskt i snart tio år och är väl ”nybörjare” i politiken i vissas ögon. Men med tanke på hur Gotland har styrts hittills, med tanke på hur man inte förmått att påverka ingrodda kostsamma strukturer och system är det nog dags för något nytt. Ett moderatlett Gotland under en moderatledd regering, det ser vi som en given kombination.

Vi moderater går till val, inte på populistiska löften om allt till alla eller idéer som inte går att genomföra. Vi kommer med genomarbetade reformförslag och politiker som inte backar för att analysera förslag på djupet före beslut – det måste vi göra! För oss är beslut byggda på ”sunt förnuft” skakiga tills vi är säkra på att de håller. Därför går vi till val på ordning och reda. Jag rekommenderar alla att lägga sin röst moderaterna på Gotland – för Gotlands bästa.

Den här valrörelsen har bestått av påståenden utan grund om moderat politik. Andra partier försöker skrämmas med det de tror att våran politik handlar om. De ägnar mer tid år smutskasta oss än att tala om sin egen politik - det är ett svaghetstecken och ett tecken på bristande visioner.

Imorgon klockan 20.00 stänger vallokalerna och du har gjort ”din medborgerliga plikt” att rösta. Eller snarare utnyttjat din medborgerliga rättighet att påverka hur Gotland och riket ska styras de närmaste fyra åren. Om du vill att Gotland ska ge dig mer tillbaka för dina skattekronor. Om du vill ha bygglov inom 10 veckor och att det ska vara lätt att få en tid på primärvården. Då ska du lägga din röst på moderaterna. Om du vill att regionens ekonomi går ihop och att vi ska kunna göra välfärdssatsningar i vård skola och omsorg. Då ska du satsa på moderaterna.

Vi talar inte bara om saker, vi genomför. Vi säger inte bara att ekonomin är viktig, vi tar tag i den. Vi pratar inte bara om kvalitet i vård, skola och omsorg, vi ser till att den upprätthålls.

På söndag har du chansen att göra din röst hörd. Du har chansen att förändra Gotlands och Sveriges styrelse. Ta den chansen och lägg din röst på en moderat.

Gästtyckare

Så jobbar vi med nyheter
Anna Hrdlicka