Logga in

De kan bli "Folkets Rockskalle" – rösta på din favorit!

rockskallen (GA) Förslagen strömmade in när GA bad om förslag till Rockskallen Music Awards. Nu är det dags för Helagotlands läsare att rösta fram vem av de nominerade som ska få Folkets pris.

– Nomineringsskörden visar återigen på det sprudlande musikintresse som finns på Gotland, konstaterar Gotlands Medias Fredrik Magnusson. Han och de andra medlemmarna i juryn för RMA, Rockskallen Music Awards, har haft mycket att göra. När Rockskallen får ny kostym och breddas till en hel gala har den gotländska musikpubliken skickat in mängder av förslag och juryn har sedan vaskat fram tre nomineringar i varje kategori.

Vilka som är nominerade till RMA:s ädlaste pris, Rockskallen, kommer att vara hemligt fram till galakvällen på Wisby Strand den 17 mars, men nomineringarna i de fyra andra kategorierna presenteras här.

– Nu har juryn gjort sitt och nu ska läsarna utse vem av de nominerade som ska få Folkets pris, säger Rockskallens projektledare Monica Kämpe.

På Helagotland.se kan du säga ditt om vem av de tolv nominerade som har gjort mest för det gotländska musiklivet. Omröstningen startar i dag.

Monica Kämpe är mycket nöjd med gensvaret från läsarna och musikpubliken. Det har strömmat in förslag på doldisar, överraskningar, uppstickare, liveakter och band som har gjort sig förtjänta av en belöning.

Flest förslag har kommit in till Rockskallepriset.

– Det priset engagerar, men det som gjorde mig glad var att vi också har fått väldigt många förslag till kategorin ”Årets doldis” – alltså alla de människor som viger sina liv åt att stjärnorna på scenen ska kunna glänsa, säger Monica Kämpe.

De tolv nomineringar som presenteras i dag representerar en lång rad olika genrer. Här finns allt från duon Pink Milk, som nyligen nominerades till ”årets rock/metal” på P3 Guldgalan, till kyrkomusikern, kompositören och körledaren Alma Emilsson och 70-talsbandet Slite Cement som efter 40 års tystnad har gett ut en skiva.

– Det har funnits en stor bredd på förslagen. Det speglar behovet av att öppna Rockskallen för hela musiklivet på Gotland, säger Rockskallens projektledare Monica Kämpe och fortsätter:

– Vi har en sådan otrolig bredd på det gotländska musiklivet och en fantastisk musikscen dit det alltid kommer folk. Oavsett vilken genre du har närmast ditt hjärta kan du alltid hitta liveframträdanden på Gotland.

Juryn för Rockskallen Music Award består av Ulrica Fransson, Fredrik Magnusson, Timas Eliasson, Helena Holmgren, Linn Klintberg och Vasilis Kanellos.

Sista dag att rösta är 4 mars 2018.