En epok går i graven

Lelleträffen skulle nästa sommar ha gått in på sitt 33:e år. Nu har arrangörerna beslutat att lägga ner evenemanget. "Det är med sorg i hjärtat".

27 november 2014 15:48

Lelleträffen har blivit en instution bland mc-älskare och gotlänningar. Men nu är det klart att veckan läggs ner. Det har arrangörerna med Kneippbyn i spetsen beslutat. Ryktet om nedläggningen började under onsdagen florera bland besökarna. Något som alltså bekräftas av vd:n Eva Werkelin.

– Det är med sorg i hjärtat som vi har tagit det här beslutet. Det är den roligaste veckan på hela året och det är fantastiska människor som kommer till oss, säger Eva Werkelin.

– Vi har växt ihop med veckan och Lelle och Anita Westin (Lelles MC) har blivit som våra extraföräldrar. Lelleträffen är en stor familj.

Som mest har det varit över 2000 besökare på Lelleträffen. Men under de sista åren har deltagarantalet varit runt 500-600 besökare på träffen.

– Det är flera olika faktorer som gör att vi lägger ner. Det är skolavslutningstider och vi har svårt att flytta veckan. Det är dyrare att ta sig hit med mc och som person. Sedan är återväxten ett problem och klubbarna finns inte längre på samma sätt. Det är färre yngre människor som håller på, säger Eva Werkelin.

Men arrangörerna har en tanke på att komma tillbaka med något nytt för de som älskar motorcyklar.

– Nu blir det inte till redan nästa sommar. Men vi kommer att göra någonting för att utveckla konceptet. Många kommer att åka till oss nästa år, många vill bara komma hit den veckan, säger Eva Werkelin.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid