Arbetssugna ungdomar behöver uppdrag

I sommar kommer flera gotländska ungdomar att arbeta för första gången. Nu efterlyser regionen nya uppdrag till dem.

16 maj 2019 18:03

Genom Region Gotland kan ungdomar som är mellan 15 och 18 år få ett sommarjobb, även kallat feriejobb. Det kan bland annat vara att måla och röja inomhus eller att fixa i en trädgård. Nu går regionen ut med att de önskar att ytterligare uppdragsgivare hör av sig.

– Vi har redan en del men vi tar gärna emot fler uppdrag. Det är många veckor som vi ska fylla, säger Louise Nilsson som ansvarar för feriejobben.

Dock säger hon att man tyvärr inte kan vara uppdragsgivare som privatperson, utan det är endast föreningar och företag som är aktuella.

Louise Nilsson framhäver att ett sommarjobb kan vara en bra möjlighet för ungdomar att ta ett första steg in på arbetsmarknaden.

– Det är viktigt att få chansen till ett sommarjobb. Vi vill ge dem meningsfulla uppdrag och vi vill även att de ska få lära sig något, säger Louise Nilsson.

I år kommer ungdomarna att arbeta i treveckorsperioder under veckorna 25 till 33. Det kommer att vara tre arbetslag, med vardera sex till sju sommarjobbare, igång under varje period. Utöver ungdomarna består lagen även av två arbetsledare. Det är arbetsmarknadsenheten som ansvarar för feriejobben i år och det är även de som står för lönekostnaderna.

Så jobbar vi med nyheter
Emelie Stenqvist