Arrangerar drop-in rekrytering för att hitta personal

Region Gotland tar till annorlunda metoder för att hitta sommarpersonal till hemtjänst och äldreomsorg. Under måndagen hölls årets första drop in-intervjuer i Visby.

29 april 2019 17:40

Mycket ersättningspersonal behövs för att låta den ordinarie styrkan inom bland annat hemtjänsten och äldreomsorgen gå på sommarledighet. Men det är svårt att hitta personal och för att locka så många som möjligt till att söka sommarjobb inom omsorgen håller man alltså nu drop in-intervjuer.

– Vi är i det läget att vi får prioritera sommarrekryteringen. Det finns ett jättestort behov, säger Magnus Björk som är ansvarig för sommarrekryteringen.

Första timmen av drop in har gått bra, men Magnus hoppas på att fler kommer när väl skolor och annat slutar för dagen. Och de behöver alla sökande de kan få.

– Vi skulle lätt kunna ta emot 100 ansökningar till och kanske anställa 60-70 till, säger Magnus Björk.

Förutom tillgängligheten med drop in upplever Magnus att rekryteringsmetoden uppskattas av en stor del av de arbetssökande.

– Det finns människor som hellre kommer hit och träffar någon än att skriva in ett CV på en dator. Och då vi har ett så brett område som vi rekyreterar till så kan vi lyssna till en person och få en idé om var den skulle passa in bäst, säger Magnus Björk.

En av de som tagit tillfället i akt att titta in för en intervju är Mikael Jakobsson från Etelhem som studerar till undersköterska och behöver arbete under sommaruppehållet.

– Det känns som man ska passa på. Jag såg det på nätet, och hade lite funderingar på vad jag skulle göra i sommar och det kändes lockande med drop in. Förhoppningsvis får jag jobb, jag vet att det är klasskompisar som sökt också, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
David Skoog