Blomsterbutiken i Slite lägger ned

Efter inbrott i butiken och repad lack på bilen lägger Jasmine Jesperland ned sin blomsterbutik i Slite.

18 augusti 2017 07:10

Ännu en blomsterbutik stänger på Gotland. Som GT kunde berätta i går stänger Hemse blomsterhandel i november. I det fallet handlar det om att ägare Annelie Bodin Grönström har drivit butiken i 29 år och nu vill göra något annat. Någon ny köpare av verksamheten finns inte.

På Storgatan i Slite har Jasmine Jesperland drivit blomsterhandel sedan i mars förra året. Men nu lägger hon ned, men inte för att hon vill göra något annat, utan för att hon känner sig rädd.

– Jo, jag stänger butiken i slutet av augusti. Det blev lite hastigt men jag har råkat ut för inbrott, skadegörelse på min bil, hot... Jag vågar helt enkelt inte vara kvar här, säger Jasmine och suckar.

Den senaste tiden har Jasmine haft inbrott i butiken, hennes bil har blivit repad och någon eller några har kapat ventilen och lossat bultarna på bilhjulen.

– Jag har min mamma med mig här i butiken för att slippa vara ensam. Jag har varit i kontakt med polisen och anmält säkert ett tiotal saker.

Jasmine har varit väldigt öppen med vad som hänt och har gått ut på Facebook med bilder på den repade bilen och berättat vad hon känner. På utsidan av blomsterhandeln sitter en lapp som berättar att affären upphör och att hon helt enkelt inte vågar vara kvar.

– Varför hymla, förklarar Jasmine. Om folk vet vad som hänt mig kanske de kan hålla lite extra uppsikt runt om butiken.

Enligt polisen pågår det utredningar, men mer vill de inte säga. Jasmine Jesperland kommer nu att leta efter en ny lokal.

– Jag stänger inte för att jag vill, utan för att jag måste. Så småningom ska jag försöka hitta något i Visby. Om det blir blommor eller något annat får vi se.

Så jobbar vi med nyheter
Sofie Regnander