"Det var en fantastisk kväll"

Krögaren Vasilis Kanellos har många vänner i Nepal och hade nyligen besökt byn Sipadol när jordbävningen som kan ha skördat runt 10 000 människoliv inträffade.

10 maj 2015 12:38

På lördagskvällen arrangerade han därför en stödgala, tillsammans med Sundar Tamang som är från Nepal, och hans fru Sofia Gardarfve. Målet var att samla in pengar till folket i Sipadol och två andra närliggande byar.

– Det blev en fantastisk kväll. Alla ville hjälpa!

VasilisKanellos stod för nepalesisk buffé och under kvällen spelade åtta band. Pengarna för maten och bandens gager gick till insamlingen.

– Vi fick in mellan 55 000 och 60 000 kronor och det kommer verkligen att göra skillnad, säger Vasilis Kanellos.

Tanken är att pengarna ska gå till tält och betongblandare, för att människor ska få tillfälligt tak överhuvudet och kunna börja bygga nya hus.

Han beskriver läget i Nepal som akut fortfarande. Det är svårt att ta sig till de tre byarna som ligger cirka 35 kilometer från huvudstaden Katmandu.

– Jag har två bekanta som jag fortfarande inte har lyckats komma i kontakt med. Jag hoppas bara att de lever, säger Vasilis Kanellos.

Han tycker att konceptet med en välgörenhetsgala gick så bra att han funderar på om det kan bli ett årligen återkommande evenemang med insamlingar till olika ändamål.

– Nu vill jag bara tacka alla som kom och alla som har skänkt pengar, avslutar Vasilis Kanellos.

Nunnan och Bageriet drabbades senare under natten av ett inbrott. Läs mer om det här>>>

Så jobbar vi med nyheter
Anna Sofia Hakeberg