En av de första coronasmittade på Gotland ännu hemma

Den gotländska mannen som smittats av coronaviruset har varit hemma i snart en månad på grund av viruset. Han är ännu inte helt symtomfri.

7 april 2020 11:29

Måndagen den 9 mars började mannen, hemmahörande på Gotland, att känna symtom på coronaviruset, covid-19. Då kontaktade mannen den gotländska sjukvården och två dagar senare fick han beskedet om att han smittats av viruset.

Mannens symtom har varit varierande under sjukdomstiden. Men han har sagt att det känts som en förkylning med feber.

– De första tre-fyra dagarna var det som en vanlig förkylning och ingen feber. Sedan efter det fick jag feber och nu har jag haft feber i flera dagar, sa den gotländska mannen i en intervju den 18 mars. 

Den 26 mars fick mannens sambo beskedet att även hon smittats av coronaviruset. Men sedan måndagen 6 april är hon tillbaka i arbete. Hon har under flera dagar varit helt symtomfri och kunde då återvända till sitt arbete.

Mannen har dock ännu kvar lindriga symtom och kan därför inte gå och arbeta. 

– Jag har varit hemma i ytterligare två veckor och mått bra. Men jag är lite rosslig i halsen och lite snuvig, annars mår jag hur bra som helst. Jag vet inte om det är coronaviruset nu, men jag har inte testats någon mer gång och man ska ju vara hemma tills man är helt symtomfri. Jag är hemma för att inte sprida smittan, säger den gotländska mannen. 

Börjar du bli rastlös? 

– Ja, lite så är det. Jag och sambon har fixat lite på tomten, men vi har inte träffat några människor när vi varit hemma. Men jag ska vara hemma tills jag är symtomfri, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid