Ett hundratal i protesttåg för våldtagen kvinna

Under onsdagskvällen genomfördes ett demonstrationståg till stöd för den kvinna som anmält att hon våldtagits av flera män.

5 oktober 2016 20:36

Vid 18.30 på onsdagskvällen träffades ett 100-tal personer på en parkering på Östercentrum för att sedan gå vidare till polishuset i Visby.

Enligt uppgifter i sociala medier träffades personerna för att protestera mot att åklagaren valde att släppa de fem personerna som suttit anhållna misstänkta för grov våldtäkt, samt för att visa sin sympati för den kvinna i 30-årsåldern som anmält att hon blivit våldtagen.

– Det var ett hundratal personer som träffades utanför Max och som sedan gick över till polisstationen och stod där en stund. Därefter har det gått vidare en sväng i Visby. Som vi förstår det har de uttryckt sitt medlidande för målsägande, säger Marcus Olofsson, stationsbefäl vid polisen på Gotland.

LÄS MER: Advokaten – "Hon stängde av, hon genomled det här"

Marcus Olofsson säger att polisen var på plats för att se till att det ägde rum under kontrollerade former. Polisen uppger även att sammankomsten saknat tillstånd.

– Det är ingenting som vi gett tillstånd för. Man får inte anordna sammankomster på offentlig plats utan tillstånd. Men i nuläget finns ingen anmälan upprättad, säger Marcus Olofsson.

– I nuläget har jag ingen uppgift om något har sagts eller om det var tyst under sammankomsten.

LÄS MER: De fem misstänkta för våldtäkten är släppta

Det var under söndagen som kvinnan polisanmälde att hon under natten till söndagen blivit våldtagen av flera män. Polisen grep sex av männen och åklagaren valde sedan att anhålla fem män på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Männen släpptes sedan under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter