Färre har bokat resa under Almedalsveckan

Under veckan har det rapporterats om att antalet evenemang till årets Almedalsvecka har minskat, för första gången sedan 2007. Nu visar även statistik från Destination Gotland att bokningsläget är sämre än förra året.

9 juni 2019 20:00

 

Det var Gotlands Allehanda som i veckan rapporterade om att antalet evenemang under Almedalsveckan inte ser ut att öka i år, vilket är första gången sedan 2007. Vid deadline förra veckan hade 3341 evenemang rapporterats in. Samma siffra valåret 2018 var 4212.

Totalt arrangerades 4311 evenemang 2018. Hur många det blir i år vet arrangörerna först efter Almedalsveckan när allt summeras.

LÄS MER: Trendbrott: Färre Almedalsevenemang

Nu tyder statistik från Destination Gotland på att det även kan komma att bli färre besökare på politikerveckan i år än förra året, då antalet bokningar är 9 procent färre än 2018. Det är dock inget som förvånar Adam Jacobsson, sälj- och marknadschef på Destination Gotland, speciellt mycket.

– Vi har sett en trend att allt fler väljer att boka sina biljetter allt senare. Dessutom är nog minskningen en naturlig följd av att det var valår förra året, vilket nog gjorde att veckan hade lite större dragningskraft då, säger han.

 

FOTNOT. Texten är korrigerad med siffrorna kring antalet evenemang.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg