Det tidigare skadeståndsanspråket mot Gneabs före detta vd Sofia Wollmann, bolagsstyrelsens tidigare ordförande Åke Svensson (S) samt den före detta styrelseledamoten Rolf Öström (M), har sänkts från 17 miljoner kronor till 14 miljoner kronor, vilket P4 Gotland var först med att berätta.

LÄS MER: Nu stäms trio för Gneabaffären

– Man har justerat yrkandet genom en uppgradering och finjustering, säger Gneabs nuvarande vd Jan Olsson.

Artikelbild

| Gneabs nuvarande vd Jan Olsson.

Försäljningen som ägde rum 2014 fick hård kritik då fastigheten såldes för 15 miljoner kronor trots att den värderats till 32 miljoner kronor, något som de tre före detta styrelsemedlemmarna hålls ansvariga för. Värderingen av fastigheten har nu justerats ner till 29 miljoner kronor. Den nya värderingen bygger dock på samma förutsättningar som den första.

– Värderingen har gåtts igenom efter att motparten ansett att de har haft för höga hyror och att fastigheten är i dåligt skick, säger Jan Olsson.

Något datum för förhandlingarna i tingsrätten är inte satt. Anledningen till att förhandlingen dröjer är, enligt Jan Olsson, att domstolen har andra förtursmål som går före.

LÄS MER GNEAB Advokaterna har inte tid "Börjar bli irriterade"

Artikelbild

| Bo Björkman Gneabs nuvarande ordförande och nuvarande vd:n Jan Olsson.

– Jag hoppas för alla parter att det ska avgöras snart. Vi skulle gärna ha haft det ur världen för länge sedan, säger Jan Olsson.