Gudrun Schyman hyllar FI:s arbete på Gotland

Partiledaren Gudrun Schyman är imponerad över det arbete som Feministiskt Initiativ gjort på Gotland under åren i regionfullmäktige.

19 september 2017 06:45

Feministiskt Initiativ fick efter valet 2014 ett mandat i regionfullmäktige på Gotland. Gudrun Schyman, partiledare, är imponerad över det jobb som man genomfört på Gotland och menar att partiet på ön är en förebild för många andra distrikt.

– De gör ett strålande jobb här. Det är ett bra exempel på vad som händer när det kommer in feminister i fullmäktige. Kunskapen ökar, frågor kommer upp som annars inte hade kommit upp, analyser som inte kommit upp annars får nu diskuteras. Fler får mer kunskap i sådana här frågor och då vidgar vi politikens område, säger Gudrun Schyman.

Nu är det mindre än ett år kvar till valet i Sverige och Gudrun Schyman är övertygad – Feministiskt Initiativ kommer att ta plats i riksdagen.

– Det är klart att vi ska in i riksdagen och den här gången kommer vi in. Om alla som röstade på oss i kommunerna hade röstat på oss även i riksdagsvalet hade vi kommit in. Nu räknar vi med att även komma in i fullmäktige i 50 kommuner, förra valet kom vi in i 13 kommuner, säger Gudrun Schyman.

Hon själv ser inget slut på sin politiska gärning. Gudrun Schyman tänker kandidera till riksdagen och förhoppningsvis leda partiets riksdagsgrupp.

– Jag förhåller mig till världsläget och inte min ålder. Jag har förmånen att kunna göra det för att jag är frisk, man blir väldigt klok när man blir äldre och har mycket erfarenhet, säger Gudrun Schyman.

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid

Ämnen du kan följa