Här är hjältarna som hittade kvinnan

Det var medlemmar från Gotlands ATV-klubb som hittade den 69-åriga kvinnan som gick vilse i de snåriga skogarna kring Stånga. "Det var en otrolig lättnad när vi hittade henne", säger Joakim Nordahl.

17 oktober 2018 16:05

Sex fyrhjulingar med förare från Gotlands ATV fanns med i den stora sökinsatsen efter den 69-årig kvinnan som under tisdagseftermiddagen gick vilse i skogarna kring Stånga. När kvinnan varit borta i drygt tolv timmar hittades hon slutligen vid 04.30-tiden av Joakim Nordahl och kompisen Johan Nilsson från ATV-klubben.

– Efter flera timmars sökande så stannade vi längst ner på en åker, med endast skog framför oss. Jag vrålade allt jag hade, och då hörde vi ett svagt svar. Jag och Johan tittade på varandra och ropade igen. Då hörde vi att det var en kvinnoröst som svarade. Vi insåg dock att vi inte kunde komma in i skogen med fyrhjulingarna, säger Joakim Nordahl.

LÄS MER: Saknad kvinna hittades tidigt på onsdagsmorgonen

De ställde sina fordon med strålkastarna riktade in mot träden, och sedan började de att gå till fots in i skogen.

– Det var riktigt snårigt och mörkt, så det var väldigt svårframkomligt även när man gick. Efter en stunds promenerande och ropande hittade vi henne, vilket var en otrolig lättnad. Man blir alldeles varm inombords, säger han.

Kvinnan var vid god vigör när hon hittades och kunde för egen hand ta sig ut ur skogen tillsammans med Joakim och Johan. Därefter fördes hon till polisens ledningsplats där hon fick vård av ambulanspersonal.

Läs mer om sökinsatsen och Gotlands ATV:s samarbete med polisen i torsdagens GT.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg