Hanna Lukowiesky från Mästerby som till vardags arbetar på Lilla Bjers gårdskrog tog under fredagen hem priset som Årets Ekokock. Efter att ha tävlat redan förra året hade hon höga förhoppningar på tävlingen.

– Jag gick hit med inställningen att det skulle vara minst lika kul och om möjligt vara ännu roligare och det gjorde det, och ännu lite bättre eftersom jag ju faktiskt vann, säger Hanna Lukowiesky, 20 år.

Att tävla i mat är inget nytt för Hanna som tog studenten från restaurangutbildningen på Wisbygymnasiet 2016.

Artikelbild

– Alla mina tre år har jag varit med i allt från unga ekokockar, gymnasie- sm, årets kockelev, så lite har man hunnit hinna med, säger hon.

Den vinnande rätten kallar hon för en varitation på rotselleri som innehöll helbakad rotselleri som hon både friterade och picklade, rå svampkräm, friterad salvia och kolat smör. Något som alltså väl föll juryn i smaken.

Hanna menar att hon haft ett starkt stöd från sina kollegor, något som varit en förutsättning för att kunna förbereda sig på allra bästa sätt inför tävlingen.

– Jag har ju haft mina kollegor som hjälpt och stöttat mig, jag vet inte hur många gånger dom har provsmakat den här rätten. Det har varit ett otroligt stöd, säer Hanna.

Artikelbild

Om du vågar drömma, vad gör du om tio år?

– Drömma bör man, jag tror och hoppas att om tio år så lever, jobbar och lär jag, ännu mer inom mat. Det här är bara början!