Hon blir ny ordförande för Röda Korset Sverige

Gotlänningen Katarina Struwe Orleifson har utsetts till ny ordförande för Röda Korset Sverige.

23 oktober 2016 14:38

Katarina Struwe Orleifson som varit ordförande för Röda Korset Gotland tar över posten som ordförande för Röda Korset Sverige efter Anna Carlstedt. Det beslutade styrelsen för Röda Korset under lördagen.

- Jag vill tacka Anna Carlstedt för hennes stora insatser som ordförande i organisationen. Det viktigaste nu är att vi fortsätter att fokusera på de enorma humanitära utmaningar som världen står inför. Vårt uppdrag är att ge hopp och rädda liv, säger Katarina Struwe Orleifson i ett pressmeddelande från Röda Korset.

Anna Carlstedt kommer fram till den 22 januari 2017 att avsluta ett antal uppdrag åt organisationen och därutöver stå till organisationens förfogande.

- Det har visat sig att det råder en bristande samsyn mellan mig och styrelsen i övrigt, varför det känns naturligt att vi gemensamt har kommit fram till den här lösningen, säger Anna Carlstedt i samma pressmeddelande.

Anna Carlstedt valdes till ordförande på riksstämman 2015. Katarina Struve Orleifsson bor i Levide är socionom och har tidigare arbetet bland annat som myndighetschef för Kriminalvården på Gotland.

Så jobbar vi med nyheter
Anna Ekeroth