Hon blir ny projektledare på Visby Centrum

Kontraktet skrevs på i går – därefter rakt in i hetluften. Som ny projektledare på Visby centrum ska Åsa Englund, 48, ansvara för närmare tio evenemang per år.

15 februari 2018 05:15

Aktiviteterna i och kring stadskärnan är många. Påskmarschen, Visby fashion weekend och skyltsöndagen är bara några av de återkommande evenemang som centrumföreningen håller i.

– Jag är van att driva många projekt samtidigt så det här passar mig perfekt, säger Åsa Englund som i går skrev på anställningsavtalet.

Hon flyttade till Gotland från Stockholm för ungefär ett år sedan, så total koll på allt som händer i och omkring Visby stadskärna har hon givetvis inte.

Inte än.

– Det kan vara en fördel för jag har inga gamla vanor att falla in i och kan ifrågasätta vad man gör och varför. Självklart inser jag att det är många krävande evenemang, men jag gillar när det är full fart, säger hon.

De senaste 19 åren har Åsa Englund jobbat med försäljning och marknadsföring för Coca Cola, ett jobb som hon till viss del kommer att behålla parallellt med den nya tjänsten på Visby centrum.

– Jag kommer ha nytta av den bakgrunden eftersom jag är van att lösa saker snabbt, att vara på tå och öppen för förändringar, säger hon.

När tjänsten utannonserades beskrevs den som ”Visbys roligaste jobb”.

Tror du att det blir det?

– Det blir nog vad man gör det till, men jag har verkligen längtat efter att få ge mig ut och träffa folk, lära känna nya människor och bygga nätverk. Sedan jag flyttade till Gotland har jag känt mig enormt välkommen och inkluderad och jag vill gärna börja ge tillbaka lite nu, säger hon.

Åsa Englund

Ålder: 48 år.

Bor: Bostadsrätt på Snäck.

Familj: En son på 25 år som bor i Stockholm.

Intressen: Grottor, dykning och höga berg.

Så jobbar vi med nyheter

Ämnen du kan följa