Hon lämnar sina politiska uppdrag

Maria Björkman (S) väljer att lämna sitt uppdrag som ordförande för socialnämnden. Här berättar hon om anledningen till beslutet.

28 juni 2017 11:17

Maria Björkman (S) har varit ordförande för socialnämnden i drygt två år. Hon ersatte då Björn Jansson när han blev regionstyrelseordförande. Nu väljer dock Maria Björkman att lämna sitt uppdrag, och lämnar samtidigt sin roll som ledamot i regionstyrelsen.

– Jag väljer att lämna uppdraget av personliga skäl. Under den senaste tiden har jag känt att jag inte har den kraft och energi som krävs för att klara både politiska uppdrag och ett civilt arbete, säger Maria Björkman i ett pressmeddelande.

Formellt avslutar Maria Björkman sitt uppdrag den 1 oktober, och nämndssammanträdet den 20 september blir därmed hennes sista som ordförande.

– Maria har varit ordförande under två tuffa år med besparingskrav och ett starkt fokus på omställnings- och utvecklingsarbete. Trots stora utmaningar har Maria med sitt engagemang och sin lyhördhet lyckats skapa ett bra arbetsklimat i nämnden, säger socialdirektör Marica Gardell.

Vem som tar över rollen som ordförande för socialnämnden efter Maria Björkman är inte bestämt.

Helagotland.se har utan framgång sökt Maria Björkman för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
Emil Lundberg