I dag går premiärturen från Visby

Efter bandklippning och fanfar avgår i dag på morgonen m/s Visborg på sin jungfrutur.

28 mars 2019 06:30

Innan fartyget klockan 07.15 i dag på morgonen lämnar Visby hamn för premiärturen till Nynäshamn kommer en ceremoni att hållas med bandklippning och fanfar på landgången.

– Det blir jag och första passageraren som tillsammans håller i saxen, säger vd Christer Bruzelius som själv kommer att åka med.

Lite extra festligt blir det för de knappt 500 bokade gästerna.

– Alla resenärer får en speciellt framtagen minnesgåva, säger Christer Bruzelius.

Han vilja inte avslöja vad det är, mer än att det är en liten sak man kan bära med sig.

– Den är daterad och den typen av föremål blir ofta samlarvärde på, säger han.

Nytt är också den halvtimmeslånga film, gjord tillsammans med företag på ön med bilder också bakom kulisserna på Destination Gotland, som ska premiärvisas ombord. Tillsammans med en ny säkerhetsfilm släpps den också på Youtube i dag.

– Filmerna tror jag kommer att bli trevliga inslag och de kommer att spegla det gotländska näringslivet, säger Christer Bruzelius.

Personalen ombord har genomfört säkerhetsutbildningar och övat, men innan sommaren kommer en större säkerhetsövning att hållas ombord med många statister.

Inseglingen till Nynäshamn kommer att ske utan musik. På nätet har en film från i lördags när m/s Visborg till tonerna av Aviciis "Waiting For Love" seglade in mot Stockholm fått stor spridning.

– Jag måste avslöja att det är en film som är gjord med ljudet pålagt efteråt, säger Christer Bruzelius.

Så jobbar vi med nyheter
Henrik Radhe