I kväll prisas en ny godhjärtad hjälte

I kväll prisas ”Hela Gotlands hjälte” för osjälviska insatser som spelat stor roll för andra. "Egentligen är alla nominerade värda priset".

21 februari 2019 09:03

Det är fjärde gången Hela Gotlands hjälte röstas fram av helagotland.se:s och Gotlands Tidningars läsare.

Allmänheten har fått skicka in förslag på kandidater, vilka senare valts ut av en jury. Men det är i slutänden alltså läsarna som röstar fram vinnaren.

Mats Pettersson är redaktionschef för Hela Gotland och GT:

– Det fina med det här priset är att det inte bara är de dramatiska händelserna som hamnar i fokus, även så kallade vardagshjältar som gör något gott för andra lyfts fram.

De fem nominerade i år är läraren Tina M Larsson som gav ovärderligt stöd åt en klass där en elev tagit sitt liv, Liam Larshans som startade en julklappsinsamling åt familjer med tuff ekonomi, Annelie och Kenneth Hassel som räddade livet på en vän som drabbats av hjärtstopp, Gotlands ATV-klubb som ryckte ut när en kvinna gått vilse i Stånga-skogen samt Victor Celis Shuberg som rådigt stoppade ett rånförsök.

En av dessa prisas i kväll för sin insats i Vinterträdgården på Clarion Hotel.

– Men egentligen är alla naturligtvis värda priset, säger Mats Pettersson.

Helagotland.se och GT har valt att genomföra denna hjälteomröstning just för att det dagligen görs så många goda insatser för andra runt om på ön.

Många är de fina historier som förtjänar att komma till allmänhetens kännedom.

Prisceremonin, som startar klockan 18, är öppen för allmänheten, konferencierer och prisutdelare är Mats Pettersson och Ulrica Fransson, utvecklingschef på Gotlands Media.

Prisutdelningen sänds live på helagotland.se.

Så jobbar vi med nyheter
Magnus Ihreskog