Imam vill utbilda gotlänningar om islam

Under sommarens Almedalsvecka arrangerades många samtal om islam. Under hösten kommer imamen Kashif Virk, som arbetar för att motverka radikalisering, extremism och islamofobi, till Gotland för att fortsätta samtalen.

22 augusti 1916 11:53

Den 26 augusti* kommer Kashif Virk, imam i församlingen Islams Ahmadiyya i Stockholm, tillsammans med några församlingsmedlemmar att besöka Gotland för att informera om deras religion.

Besöket är en del i kampanjen "StoppaKrISen" som syftar till att motverka radikalisering, extremism och islamofobi. Kampanjen vill bland annat motverka att muslimska ungdomar från Sverige ansluter sig till terrororganisationen IS.

– Det pratades mycket om islam under Almedalsveckan i år och det hölls många seminarium med olika infallsvinklar. Men det var inte så många muslimer som var inbjudna till seminarierna. Därför är det passande att åka till Gotland för att berätta om islam, säger Kashif Virk.

Kashif Virk är en aktiv samhällsdebattör och har skrivit debattartiklar i många rikstidningar.

Under besöket kommer delegationen på totalt sex personer att dela ut informationsmaterial och berätta om sin religion.

– Klockan 14.00 kommer vi ha en föreläsning och en utställning på Almedalsbiblioteket, säger Kashif Virk.

Resten av dagen kommer de att dela ut flygblad på flera platser på Gotland. Eventuellt blir det även besök hos andra muslimer

– Vi vet att det har kommit många asylsökande till Gotland och vi kommer kanske att söka upp dem, säger Kashif Virk.

 

*Texten är ändrad 2016-08-23. Det var tidigare angett fel datum för besöket.

Så jobbar vi med nyheter
Mona Staflin