Tekniska nämnden tar tagit hjälp av en jurist för att ge extra tyngd till det brev som politikerna nu kommer att skicka till polisen med förhoppning att myndigheten ska återkalla tillståndet för Nordiska motståndsrörelsen, NMR, att hyra mark av regionen under Almedalsveckan.

LÄS MER: Nazistiska NMR har fått polisens tillstånd

I brevet framgår att förvaltningen gjorde ett misstag när Region Gotland yttrade sig i polisärendet om tillstånd att hyra mark av regionen. Polisen har tidigare påpekat att det inte går att dra tillbaka tillståndet, men tekniska nämnden återger några paragrafer i sitt brev som man hoppas ska få Polismyndigheten på andra tankar.

– Om regionen anser att det är av så pass stor vikt att vi vill att tillståndet återkallas så går det, säger Tommy Gardell.

Läs hela brevet här>>

Flera tunga namn har redan hoppat av årets Almedalsvecka på grund av NMR:s närvaro och på onsdagen meddelades också att Polisen ändrat tiden för en mångfaldsparad för att säkra deltagarnas säkerhet med anledning av NMR:s närvaro.

LÄS MER: Mångfaldsparad tvingas flytta på grund av nazister

LÄS MER: Kvinnonätverk bojkottar Almedalsveckan

– Det känns inte alls bra att folk hoppar av. En del gör det i protest, men andra av oro. De gotländska handikapporganisationerna har exempelvis skrivit ett brev om att de inte kommer att delta för att de känner oro för medlemmarnas säkerhet, säger Tommy Gardell.

– Jag tycker att det finns många tunga anledningar för polisen att se över tillståndet. Om organisationer inte vågar komma hit, då är det av stor vikt att polisen ändrar sitt beslut.