Många tog chansen att åka Tomtetåget

För 32:a året i rad åkte Tomtetåget under mellandagarna. I år fanns flera nyheter där den största var att tåget även gick från Roma station.

27 december 1915 13:56

Under söndagen åkte det klassiska Tomtetåget från Hesselby i Dalhem till Tule station där barnen kunde träffa tomten och få en påse godis. Men i år gick även tåget för första gången med förbindelse från Roma station till Tule. Förra året avgick tåget från Roma Kungsgård men nu fungerar Kungsgården som en hållplats mellan Roma station och Tule. Och likt tidigare år lockade Tomtetåget tusentals personer i alla åldrar.

– Det är en annorlunda grej, och för många en tradition. Det är väldigt uppskattat och har man suttit hemma hela julen kan det vara kul att komma ut och åka tåg, säger Anders Svensson, tågklarerare.

Tomtetåget växer mer och mer för varje år, och i år fanns det flera företag som hade försäljning vid stationerna.

– Många vill vara med och göra grejer. Det växer mer och börjar bli något annat är det varit vilket är jäkligt kul, säger Anders Svensson.

Några som tog chansen att åka tomtetåget var familjen Boiko.

– Vi är från Ukraina och har bott på Gotland i fyra år nu, men det här är första gången vi åker Tomtetåget, säger en glad Vita Boiko.

Så jobbar vi med nyheter