Det var den 15 september som de två männen färdades i en stulen husbil från Visby när de iakttogs av en polispatrull som följde efter. Framme vid Bungehallen greps duon när de skulle slå ut en ruta. De har därefter suttit häktade sedan den 16 september. Idag hålls rättegången vid Gotlands tingsrätt.

Båda, en 27-åring och en 23-åring, vidgår att de varit på platsen men inte i brottsliga avsikter. De båda poliserna som grep dem ska höras som vittnen om iakttagelserna de gjorde vid tillfället för händelsen för att bevisa att de båda åtalade var på platsen för att fullborda en stöld och att de greps mer eller mindre på bar gärning.

De har också åtalats för att ha stulit husbilen från Andrégatan i Visby mellan den 14-15 september. Detta nekar de till. Ett vittne ska höras om att de fanns på platsen där husbilen stals och de greps sedan i anslutning till fordonet i Fårösund.

Duon har även åtalats för att ha stulit diverse föremål ur husbilen som tv, kikare och kläder. Stöldgods från husbilen hittades sedan vid husrannsakan i 27-åringens bostad.

Denne åtalas även för två fall av ringa narkotikabrott. Vid stöldförsöket i Fårösund ska han ha använt morfin, amfetamin och klonazepam (benzotablett som legalt används som antiepilepsimedel).

Den 26 augusti ska han i Bussparken i Visby innehaft 0,64 gram cannabis. Han erkänner båda narkotikabrotten.