M/S Visborg tas ur trafik

Bara drygt en vecka efter premiärturen väljer nu Destination Gotland att ta ur den nya färjan ur trafik på grund av tekniska problem. "Kan bara beklaga", säger vd Christer Bruzelius.

7 april 2019 10:34

Destination Gotlands nya gasfärja M/S Visborg har fått en minst sagt en strulig start. Bara fyra dagar efter premiärturen den 28 mars drabbades färjan av ett bakslag när en av portarna på bildäck inte kunde öppnas och 870 passagerare därmed fick vänta två timmar på att få komma av.

Under lördagskvällen meddelade vd Christer Bruzelius att de nu väljer att ta M/S Visborg ur trafik på obestämd tid.

– Det är Visborgs fjärrmanövrerade dörrar som strular. Vi väljer därför att sätta in M/S Visby istället på Visborgs turlista för att kunna åtgärda felen, säger han.

Hur lång tid det kan komma att ta vet Christer Bruzelius inte i dagsläget.

– Det kommer att ta några dagar, vi räknar med att vara klara till slutet av veckan när vi börjar med vår trebåtstrafik under påsklovet, säger han.

Samtliga passagerare bokade på M/S Visborg har informerats via sms.

– Vi flyttar om dem till M/S Visby, det är inte så mycket bokat. Jag tror inte att passagerarna kommer att märka något, de är vana vid att åka M/S Visby, säger Christer Bruzelius.

Hur känns det att det blivit så här?

– Det är alltid tråkigt när sånt här händer, men det är inte så mycket vi kan göra åt det. Vi får ta tag i det och åtgärda felen, säger han och fortsätter:

– Jag kan bara beklaga.

Destination Gotland har en dialog med leverantören och problemen med de fjärrmanövrerade dörrarna kommer att hanteras som en garantiåtgärd.

Så jobbar vi med nyheter
Ämnen du kan följa