Nya hyresvärden erbjuder kunderna att kopiera ködagar

Fastighetsbolaget Kuststaden erbjuder nu Gotlandshems kunder att kopiera över sina ködagar till den nya bostadskön.

14 maj 2018 16:25

Sedan drygt en månad tillbaka är det bolaget Kuststaden projektutveckling som förvaltar de 884 lägenheterna i kvarteren Stäven och Bogen 1 på Gråbo i Visby. Nu erbjuder Kuststaden möjligheten för alla som står i Gotlandshems bostadskö att kopiera sina befintliga ködagar till Kuststadens kösystem. Ködagarna hos Gotlandshem behåller man. Lösningen är något som Kuststaden själva valt, berättar Gotlandshems vd Elisabeth Kalkhäll.

– Från början när vi gick ut med försäljningen av Stäven och Bogen 1 skrev vi att det fanns en möjlighet för köparen att ansluta sig till Gotlandshems kö, men det var en möjlighet och aldrig ett krav. I förhandlingen med Kuststaden så kom de själva med förslaget att de inte ville ansluta sig till Gotlandshems kö utan istället upprätta sin egen kö. Det tyckte vi var fint, säger hon.

Gotlandshem har i dag cirka 33 000 personer i sin bostadskö, och de som vill flytta över sina befintliga ködagar till Kuststaden har nu fram till den 31 maj på sig att gå in på Gotlandshems hemsida och bevilja samtycke till detta. Efter den sista maj kommer det inte längre gå att kopiera ködagarna.

Att kunderna aktivt måste gå in och bevilja samtycke hänger ihop med den nya personuppgiftslagen GDPR, som träder i kraft inom kort.

– Vi kan inte lämna ut våra kunders personuppgifter hur som helst, utan då servar vi Kuststaden med informationen på det här sättet genom att man får gå in på vår hemsida och aktivt ge sitt samtycke, förklarar Elisabeth Kalkhäll.

Samtliga köande hos Gotlandshem har fått ett mejl om erbjudandet, och under måndagseftermiddagen hade drygt 1 500 personer gått in och fyllt i att man ville kopiera sina ködagar till Kuststaden.

Så jobbar vi med nyheter
Dennis Pettersson