Inspirationsdagen "92 möjligheter" arrangerades för allra första gången i januari förra året, och den 17 januari är det dags igen. Till årets evenemang har arbetsgruppen bakom projektet instiftat ett nytt pris - Årets eldsjäl.

"Priset är nyinstiftat och har sin utgångspunkt i forskning som är bakgrunden till aktiviteten "92 möjligheter". En av förutsättningarna för att en plats skall kunna utvecklas är att det finns eldsjälar och entreprenörer på orten", skirver arrangörerna i ett pressmeddelande.

– Vi vill med detta nyinstiftade pris lyfta fram dessa eldsjälar, säger Roger Hammarström, från Tillväxt Gotland, som är en av arrangörerna bakom "92 möjligheter".

LÄS MER: Tillväxtsuccén kommer tillbaka

Vinnaren kommer att koras under "92 möjligheter" på Wisby Strand den 17 januari. Förutom äran får vinnaren 5 000 kronor att använda till utveckling av den socken man kommer från.

De tre som nominerats till det nya priset är:

Allan Båtelsson, Hemse.

Med små medel, glöd och gott ledarskap har Allan fått med sig andra i arbetet med Knutpunkt Hemse. Ett exempel på projekt som drivits igenom är generationsskiftesprojektet.

Torsten Bäckstrand, Östergarn.

Under många år har Torsten varit delaktig och gjort ett stort arbete i både Östergarns IK och Nygarn utveckling AB. Torsten jobbar ofta i bakgrunden och gör stor skillnad. Senaste exemplet är vatten- och avloppsprojektet som nu är i drift.

Linda Lidholm, Fårösund.

Trots sin relativt korta tid på Gotland och i Fårösund är Linda en eldsjäl och ambassadör för sin ort och Gotland. Hon har varit med och startat upp café Maffen i Fårösund och utvecklat det från café till att nu även ha bageri och luncher.

Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.