Peter Molin: "Är inte ens spelbara odds på det"

Tre namnkunniga gäster äntrade scenen framför ett hundratal besökande på årets första Mediabaren, arrangerad av Gotlands Media.

1 februari 2019 21:04

Först ut på scen var tf landshövding Peter Molin. Den första frågan gällde just om när och om han kommer att bli öns landshövding på riktigt.

– Jag tror inte det kommer att inträffa, det är inte ens spelbara odds på det. Det är väldigt många som är intresserade av att bli landshövding på Gotland. Och det är egentligen inget jobb man söker, sade han från scen och fortsatte:

– Det är regeringen som utser. Jag tror att det blir någon yngre förmåga som får ta tag i det här.

Peter Molin fick även svara på redaktionschef Mats Petterssons fråga om huruvida det blir en så kallad sommarfest, något som öns landshövding tidigare bjudit in till.

– Vi kommer att ha en sommarträff på något sätt. Men tid, omfattning och hur vi gör det hela håller vi på att kika på nu. Det kommer säkert vara vissa förändringar från tidigare år, sade Peter Molin.

Gästade fredagens Mediabaren gjorde också Anna Törnfelt, regionordförande i LRF Gotland. Hon pratade bland annat om den senaste tidens rapporter om hot mot landets lantbrukare.

– Frågan är inte om det händer på Gotland, utan när det händer här. Bara att folk faktiskt går ut och hotar är ren terrorism. Bara för att man producerar livsmedel ska man inte behöva vara hotad.

Speciellt ett uttalande från Anna Törnfelt fick publiken att dra lite extra på smilbanden. Det var när hon berättade vad det innebär att vara lantbrukare:

– Det är en livsstil och den vill jag inte vara utan. Jag tycker det är skönt att när man varit i Stockholm att få komma hem till gården.

Kvällens sista gäst var Sten Carlgren, från företaget Mr French som nu ska ta över driften av Wisby Strand och Kallis.

– Det känns fantastisk, spännande och lite pirrigt.

Vilken plats kommer du ta i den här organisationen?

– Jag är ytterst ansvarig och som ägare vill man alltid ro båten lite fortare. Jag hoppas kunna tillföra ytterligare lite energi i den extremt duktiga verksamhet det redan är i dag, sade Sten Carlgren från scen.

Se hela sändningen från årets första Mediabaren i efterhand här. (LÄNK).

Så jobbar vi med nyheter
Simon Nilsson