Premiär: Han är Gotlands nya samhällsbloggare

Karl Fritz debuterar nu med en egen blogg på Helagotland.se. "Samhället ser allt i svart eller vitt, men verkligheten utspelar sig i gråzonerna – och det är det jag kommer att skriva om".

20 maj 1916 09:18

Han är killen som tröttnade på mellanmjölksvardagen med nio-till-fem-jobbet, kastade sig ut i ovissheten och satsade helhjärtat på sin dröm: att hjälpa ungdomar med ett kriminellt förflutet att komma vidare.

– Ordet blogg låter som att man framhäver sig själv, men det här kommer handla mer om världen runt omkring. Jag har varit med om mycket otrevligheter, men valt att göra något positivt av det och hjälpa andra istället för att låta det dra ner mig. Jag drivs av att göra något bra och det är väldigt viktigt för mig att göra gott, säger han.

Till bloggen>>

Vad kommer du att skriva om i bloggen?

– Det kommer vara myckert intervjuer och analyser. Mitt ledord kommer vara förståelse. Många beslut fattas på okunskap både på högre och lägre ort i dag, och det blir aldrig bra. Jag vill öppna folks ögon och få dem att tänka steget längre. Samhället ser allt i svart eller vitt, men verkligheten utspelar sig i gråzonerna – och det är det jag kommer att skriva om.

Vem tror du att bloggen kommer att intressera?

– Samhället står i fokus och jag kommer fokusera mycket på möten med personer och berätta deras historia. Jag kommer röra mig i en sida av samhället som man vanligtvis inte får se på djupet, utan oftast bara ser effekten av. Och det kommer så klart bli mycket ungdomsrelaterat. Jag ser det som en blogg för alla, men när jag har skrivit tidigare har det varit mycket mammor som har intresserat sig för mina texter.

Så jobbar vi med nyheter
Sanne Svensson