Så ser DG:s bokningsläge ut inför påsken

Folkhälsomyndigheten ber svenskarna att fundera en extra gång innan de bokar sin resa till Gotland i påsk. Något som speglas i Destination Gotlands bokningssiffror.

23 mars 2020 20:56

Personer som har planerat att resa till Gotland i påsk bör ta sig en rejäl funderare. Det var Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlssons budskap i fredags.

Myndighetens uppmaning påverkar det gotländska näringslivet, bland annat Destination Gotland:

– Bokningarna har i princip stoppat och av de som redan har bokat ser vi ser en begränsad avbokning. Om resandet blir som bokningsläget är i dag kommer det minst att halveras jämfört med förra året, säger vd:n Christer Bruzelius.

Förra året kunde Destination Gotland konstatera att antalet bokningar ökade under påsken jämfört med tidigare år och flera färjor var fulla. Än så länge är ingen färja fullbokad inför årets påsk.

– Men några turer har ett begränsat antal platser kvar. Vi har relativt mycket bokningar under de traditionella resdagarna skärtorsdagen, påskdagen och annan dag påsk, säger Christer Bruzelius.

Som en åtgärd för att minska smittspridningen har Destination Gotland valt att i största möjliga mån sprida ut passagerarna och sätta sällskap med en rads mellanrum.

– Spridningen av de passagerare som åker fungerar bra mycket beroende på att antalet som reser är begränsat, säger Christer Bruzelius.

Tror du att ni kan hålla i det systemet under påsken?

– Det är fortfarande för tidigt att säga hur resandet under påsken kommer att bli. Vi följer läget dag för dag, säger Christer Bruzelius.

 

Så jobbar vi med nyheter
Malin Stenström