Sänkt hyra för butiker - om de håller stängt

Fastighetsägaren i Visby innerstad har beslutat att hyran ska sänkas om butikerna håller stängt i april och maj. "Vi går efter det som vi tror på", säger Carl Rockler Meurling som bland annat äger Portikhuset.

25 mars 2020 11:12

Fastighetsägaren Agrellska huset fastighets AB som bland annat äger Portikhuset i Visby har beslutat att de ska sänka hyrorna för sina hyresgäster - butikerna Verkstan och Bornette - om de väljer att hålla stängt under april och maj. 

Anledningen till beslutet är den påverkan som coronaviruset hittills fått på samhället. 

– Omsättningen brukar vara ganska låg för butikerna i april och det går normalt inte så bra de månaderna. Då vill vi bidra i de här tiderna och halvera hyran, säger Carl Rockler Meurling.

Han är själv läkarstudent – men även fastighetsägare och säger att bolaget gått ut med det här för att man vill bidra till minskad smittspridning. 

– Många vill att vi ska ha mindre kontakt och då tänker vi att butikerna ska vara stängda om det inte är livsnödvändigt att de håller öppet. Alla ska göra sitt utifrån sin egen förmåga, det finns för- och nackdelar med alla strategier, säger Carl Rockler Meurling. 

Var det självklart för er att göra på det här sättet? 

– Vi går efter det som vi tror på och var en får bidra efter sin förmåga och egen övertygelse. Man ska inte kritisera dem som gör annorlunda och anklaga varandra, om det inte är uppenbart fel, säger Carl Rockler Meurling. 

Verkstan, som skulle öppna i Portikhuset under våren, har bestämt sig för att skjuta på sin öppning till 29 maj. 

Så jobbar vi med nyheter
Simon Frid