Till att börja med verkar Lars Engelbrektsson, ordförande för Sverigedemokraterna Gotland, alltjämt vilja förneka flera av de avhopp som drabbat partiet. Tina Benthammars är åtminstone det enda han vill kommentera.

Han antyder då att det handlar om ren bitterhet.

– Vad jag kan se är det bara Tina som har lämnat. När det gäller henne blev hon nedpetad av presidiet på vårt årsmöte och det kunde hon tydligen inte acceptera. Att gå från att kandidera till poster till att bara några dagar senare ta avstånd från hela partiet, det talar sitt tydliga språk, säger han.

Artikelbild

GT i går.

Tina Benthammar utbrister i skratt när hon får höra denna anklagelse. Enligt henne är det ett rent påhitt.

– Det förvånar mig inte att han säger så. Det är lite komiskt att han drar det kortet. Men jag har aldrig velat ta över någon styrelse, jag har hela tiden velat jobba med det parlamentariska arbetet, säger hon.

I samband med den senaste tidens avhopp framfördes även en del kritik mot Sverigedemokraterna Gotland. Det handlade bland annat om en oacceptabel kvinnosyn.

– Vi har ingen dålig kvinnosyn, vårt parti står för allas lika värde, säger Lars Engelbrektsson.

Gällande anklagelser om toppstyrning menar ordföranden att det fungerar likadant överallt.

– Vi är ett SD-distrikt och det är Jimmie Åkesson och partiledningen som styr över alla distrikt, säger han.

Slutligen menar Lars Engelbrektsson att den uppkomna situationen inte märkbart påverkar SD Gotlands arbete och inflytande.