SMHI: Rekordvärmen slår till mot Gotland

Det högtryck som just nu befinner sig över Gotland håller i sig och rekordvärme är att vänta de närmsta dagarna.

16 juli 2018 10:12

Sommarvärmen befäster sin närvaro genom ett högtryck som ligger över stora delar av ön. Inledningen av veckan bjuder på strålande sol och julivärme. Måndag, tisdag och onsdag väntas bli de varmaste dagarna hittills i år med temperaturer uppemot 30 grader.

BADKOLLEN: Så varmt är det i vattnet

– Vattnet kyler vanligen ned temperaturen i luften runt Gotland vilket gör det svårt att komma upp i sådana här temperaturen så här tidigt på sommaren, säger Malva Lindborg, meteorolog SMHI.

SE HELA PROGNOSEN HÄR

Det högtryck som ligger över Gotland väntas, under natten till torsdag, få konkurrens av en kallfront som drar in över Gotland:

– Om ni har tur kommer det komma några enstaka skurar under torsdagen, men troligen har kallfronten regnat av sig innan den når Gotlands inland, säger Malva Lindborg, meteorolog, SMHI.

Temperaturen från torsdag och framåt är något svalare och väntas bli omkring 25 grader. Till helgen blir det växlande molnighet och vi går mot ostadigare väder, temperaturen kommer ligga runt 25 grader. Vinden kommer under veckan vara svag till måttlig över ön till följd av den värme och högtryck som förefaller.

Så jobbar vi med nyheter
Erik Daun